Bài Tập Viết Lại Câu Điều Kiện Loại 2

Học lý thuyết là không được, bọn họ nên hành các dạng bài xích tập CÂU ĐIỀU KIỆN LOẠI 2 nhiều hơn nữa. Các bài tập bên dưới giúp các bạn thực hành để chuẩn bị các kì thi, chất vấn.

Bạn đang xem: Bài tập viết lại câu điều kiện loại 2

*

Lý tngày tiết cơ bản

Câu điều kiện các loại 2 miêu tả sự việc không có thật hoặc trái cùng với sự thật nghỉ ngơi ngày nay.

Cấu trúc: If + S + were/V-ed/V2, S + would + V-bare

Lưu ý:

Ở mệnh đề If của câu ĐK một số loại 2, trường hợp hễ từ sống dạng khổng lồ be, ta sử dụng WERE mang đến toàn bộ các ngôi.Trong mệnh đề thiết yếu của câu ĐK loại 1, ko kể trợ rượu cồn trường đoản cú would, ta còn rất có thể cần sử dụng could, might,…Sự bài toán vẫn xẩy ra không có thật: If + thì thừa khứ tiếp nối, S + would/could/might + V-bareNhấn mạnh khỏe hành động vẫn diễn ra: If + thì thừa khứ đọng đối chọi, S + would be + V-ing

Exercise 

jualkaosmuslim.com tổng hợp một trong những dạng bài bác tập câu ĐK loại 2.

Exercise 1

Put the verb inlớn the correct form

1) If I was offered the job, I think I (take)…………..it.

2) I’m sure Tom will lkết thúc you some money. I would be very surprised if he (refuse)……………

3) Many people would be out of work if that factory (close)……………down.

4) If she sold her oto, she (not/get)………….much money for it.

5) They’re expecting us. They would be disappointed if we (not come)……………….

6) Would George be angry If I (take)……………..his bicycle without asking?

7) Ann give sầu me this ring. She (be)…………….terribly upmix if I lost it.

8) If someone (walk)…………..in here with a gun, I’d be very frightened.

9) What would happen if you (not go)…………….lớn work tomorrow?

10) I’m sure she (understand)……………….if you explained the situation lớn her.

Exercise 2

Make questions or answer the questions with If

1) Perhaps one day a millionare will ask you lớn marry him.

What would you bởi if…………………………………….?

2) Perhaps ne day you will chiến bại your passport in a foreign country?

What……………………………………………………….?

3) Perhaps one day sometoàn thân will throw an egg at you.

What…………………………………………………………?

4) Perhaps one day your oto will be stolen.

What………………………………………………………….?

5) Perhaps one day somebody will park his oto on your foot steps.

What………………………………………………………..?

6) Are you going to lớn catch the 10.30 train? (we / arrive too early)

No, if we caught the 10.30 train,…………………………………

7) Is he going khổng lồ take the examination? (he / fail it)

No, if……………………………………………………………..

8) Are you going lớn invite Bill to the party? (I / have to lớn invite Linda too)

No, if……………………………………………………………..

9) Are you going khổng lồ bed now? (I / not / sleep)

No, if………………………………………………………………

10) Is she going khổng lồ apply for the job? (she / not / get / it)

No, if………………………………………………………………..

Exercise 3

Read the situation và write a sentence with If

1) I’m not going lớn buy that điện thoại phone because it’s too expensive sầu.

2) She doesn’t go out very often because she can’t walk without help

3) He is fat but he doesn’t play sport.

4) We can’t go out for lunch because it’s raining.

5) I can’t see you this Friday because I have sầu lớn work.

6) Peter lives with his parents because he can’t buy a flat.

7) Mary is sad because she has a small flat.

8) I don’t know his tin nhắn so I can’t skết thúc him an invitation.

9) I am so busy so I don’t have enough time khổng lồ go to the supermarket.

10) I like to buy a new car but I don’t have sầu enough money.

Exercise 4

Choose the correct answer

1) What would you bởi if there……………an earthquake?

A. could be B. would be C. were

2) Which sentence is NOT correct?

A. She’d go out more if she would have sầu more free time.

B. If we lived in that house, we could get a dog.

C. If I were you, I’d discuss the situation with my boss.

Xem thêm: Hướng Dẫn Cách Xem Pass Wifi Trên Iphone 6, Làm Thế Nào Để Xem Lại Mật Khẩu Wifi Trên Iphone

3) If I had more money, I……….……that television.

A. will buy B. would buy C. bought

4) Which sentence is NOT true of second conditional?

A. It describes an imaginary situation.

B. It describes what will happen in the future.

C. You can use it for daydreaming & wishing.

5) Which reply is correct? “Could you help me fix the car?”

A. If I had time, I’d.

B. I would if I knew how.

C. I’d if I had known how to bởi it.

6) If he…………….more careful, he wouldn’t keep breaking things.

A. were B. is C. was D. has been

7) I……………..khổng lồ the wedding if I weren’t so busy.

A. would have gone B. would go C. wouldn’t go D. didn’t go

8) He would be more successful if he …………… a bit more business sense.

A. has B. had had C. have sầu D. had

9) If she…………..English better, she’d be able to get a really good job.

A. speaks B. had spoken C. spoke D. has spoken

10) If we had more staff, we……………..khổng lồ take on more projects.

A. were able B. will be able C. can be able D. would be able

*

Answer key

Theo dõi giải đáp mang lại bài xích tập câu ĐK các loại 2 nhé.

Exercise 1

1) would take 2) refused 3) closed 4) wouldn’t get 5) didn’t come

6) took 7) would be 8) walked 9) didn’t go 10) would understand

Exercise 2:

1) What would you vì if a millionare asked you to lớn marry him?

2) What would you vì chưng if you lost your passport in a foreign country?

3) What would you vì chưng if somebody throw an egg at you?

4) What would you vày if your car was stolen?

5) What would you bởi if somebody toàn thân parked his oto on your foot steps?

6) If we caught the 10.30 train, we would arrive sầu too early.

7) If he took the examination, he would fail it.

8) If I invited Bill khổng lồ the các buổi tiệc nhỏ, I would have sầu to invite Linda too.

9) If I went to bed now, I wouldn’t sleep.

10) If she applied for the job, she wouldn’t get it.

Exercise 3:

1) If that Mobile phone weren’t so expensive, I would buy it.

2) If she could walk without help, she would go out more often.

3) If he played sports, he wouldn’t be fat.

4) If it weren’t raining, we could be able to gou out for lunch.

5) If I didn’t have sầu to lớn work, I could be able khổng lồ see you tomorrow.

6) If Peter could buy a flat, he he wouldn’t live sầu with his parents.

7) If Mary didn’t have a small flat, he wouldn’t be sad.

8) If I knew his email, I could skết thúc hlặng an invitation.

9) If I weren’t busy, I would have sầu enough time to go to the supermarket.

10) If I had enough money, I would buy a new car.

Exercise 4:

1) C 2) A 3) B 4) B 5) B

6) A 7) B 8) D 9) C 10) D

Sau khi thực hành các thắc mắc nhớ theo dõi và quan sát phần đáp án. Chúng tôi có niềm tin rằng những bạn sẽ xong xuôi chính xác các bài tập câu điều kiện loại 2.